Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningskoordinering inom klinisk forskning och läkemedelsprövning - del 2

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen erbjuder praktik för studenter som gått VMFN95, Forskningskoordinering inom klinisk forskning och läkemedelsprövning - del 1.

Kursens innehåll

Kursen innehåller två praktikperioder om vardera 4 veckor (på heltid). Syftet är att förbereda dig för ett framtida arbete med projektledning av kliniska studier och kliniska läkemedelsprövningar, som del i ett forskningsstödjande team. För detta behöver du kunskaper och färdigheter inom t. ex. projektkoordinering, lagar och regelverk, ekonomi och budget, samt nödvändig dokumentation.

Efter kursen

För att genomföra kliniska studier och kliniska läkemedelsprövningar behövs personal, bla inom sjukvården, som kan koordinera arbetet. Det finns en önskan om att genomföra fler kliniska studier och kliniska läkemedelsprövningar i Sverige och därför kan arbetsmarknaden tänkas vara god för studenterna efter genomförd kurs.

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Cecilia Lenander

E-post: cecilia [dot] lenander [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

VMFN95, Forskningskoordinering inom klinisk forskning och läkemedelsprövning.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Antal träffar:
2 av vilka 2 är obligatoriska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Forskningskoordinering inom klinisk forskning och läkemedelsprövning - del 2 är 50 000 SEK.