Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Drönartillämpningar inom EASAs specifika kategori

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Drönare är fantastiska verktyg som kan användas för en mängd uppgifter. I vissa branscher är de redan standardutrustning men många fler applikationer ligger ännu i framtiden. Kursen syftar till att ge studenten en god förståelse för drönaroperationer och lösningar för dagens samhälls- och miljöutmaningar. Vissa drönartillämpningar kan kräva operationer med högre risk; till exempel att transportera gods, flyga över stadsområden, flyga bortom synhåll eller använda tunga drönare. Drönaroperationer som innebär högre risk måste följa reglerna i den specifika kategorin av EU: s drönarregler. För operationer i den specifika kategorin kommer det att finnas behov av fjärrpiloter med nödvändig kompetens. Denna kurs ger studenterna den grundläggande kompetensen som krävs för verksamheter inom den specifika kategorin. Kursen omfattar flygteori och praktisk utbildning med fokus på obemannade luftfartygssystem (UAS) och dess integrering i luftfartssystemet, och omfattar Transportstyrelsens och EASAs utbildningsnivå för operationer i SPECIFIK kategori. Den praktiska utbildningen omfattar såväl rotorförsedda som fastbevingade obemannade luftfartygssystem. Efter framgångsrik examination av kursen får studenten ett bevis på grundläggande kompetens för operationer i den specifika kategorin.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Rikard Tyllström

E-post: rikard [dot] tyllstrom [at] tfhs [dot] lu [dot] se

Kursadministratör

Pernilla Karlsson

E-post: pernilla [dot] karlsson [at] tfhs [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt FLYF20 - Drönares teknologi och samhällstillämpningar, eller motsvarande kvalificerande yrkesverksamhet.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Drönartillämpningar inom EASAs specifika kategori är 267 500 SEK.