Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Python för kemister

Kurs 3 högskolepoäng

Beskrivning

Är du kemist och nyfiken på beräkningsprogrammering i Python? Vill du veta mer om de vanligaste Python-biblioteken samt deras användningsområden? Skaffa dig grundläggande kunskaper i Python som du kan applicera på olika kemirelaterade frågeställningar.

KEMA92. Kursens övergripande mål är att ge studenterna grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om programspråket Python. Under kursens gång kommer de vanligaste syntaxerna i Python diskuteras tillsammans med de större Python-biblioteken. Vidare kommer studenterna tränas i att läsa och förstå enklarare Python-kod, att skriva enklare skript samt att tillämpa Python på kemirelaterade problem. Efter avslutad kurs kommer studenterna ha tillägnat sig kunskaper som kan appliceras på diverse kemirelaterade frågeställningar.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kemisk grundutbildning

Besöksadress
Naturvetarvägen 14 / Sölvegatan 39 A, 223 62 Lund

Postadress
Box 124, 221 00 Lund

+46 46 222 83 40

http://www.kemi.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 30 hp naturvetenskapliga studier, inkluderande kunskaper motsvarande:

  • KEMA20 Allmän kemi, 15 hp
  • MATA03 Matematik för naturvetare 1, 15 hp. 

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

3 juni 2024 - 16 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Python för kemister är 7 750 SEK.