Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Genusvetenskap: Kris- Kritiska och tvärvetenskapliga perspektiv

Kurs 6 högskolepoäng

Ett landskap med en industribyggnad i bakgrunden. Foto.

Beskrivning

Kursen ger en inblick i hur kriser påverkar liv, försörjning och samhällen. Kursen fokuserar på krisens socioekonomiska ojämlikheter och undersöker krisens inverkan på de mänskliga rättigheterna och målen för hållbar utveckling (Agenda 2030). Kursen belyser uppbyggnaden av social resiliens genom krislindring och ’coping’ strategier. Genom kritisk dialog med krisforskare introducerar kursen analytiska verktyg för att undersöka krisens makt, politik, otrygghet och möjligheter. Kursen ger insikter i hur kriserfarenheter, verkligheter och politik formas i lokala och globala sammanhang i relation till faktorer som kön, ålder, sexualitet, etnicitet och klass.

Detta är en tvärvetenskaplig kurs som inkluderar olika disciplinära vinklar för att ge en översikt över olika teoretiska, empiriska och metodologiska aspekter av kris. Deltagarna introduceras till teman som kris och klimat, kris och arbete, kris och teknik, kris och omsorg samt kris och konflikt. Kursen är öppen för alla men riktar sig särskilt till yrkesverksamma som arbetar i svenska nationella och internationella organisationer med uppdrag att hantera effekterna och efterdyningarna av kriser eller krislindring och förebyggande.
 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Genusvetenskapliga institutionen

Besöksadress
Allhelgona kyrkogata 18 C, Lund

Postadress
Box 117, 221 00 Lund

+46 46 222 08 01

http://www.genus.lu.se

Maria Persson

Studievägledare

+46 46 222 08 01

maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se

Josefin Larsson

Studievägledare

+46 46 222 97 78

josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För att bli antagen till kursen måste studenten ha en kandidatexamen, eller motsvarande. Dessutom måste studenten ha muntliga och skriftliga kunskaper i engelska motsvarande engelska 6/B från svensk gymnasieskola, eller motsvarande. Internationella kvalifikationer kommer att bedömas i enlighet med nationella riktlinjer.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska, distansutbildning

Antal träffar:
1 av vilka 0 är obligatoriska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 12 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Genusvetenskap: Kris- Kritiska och tvärvetenskapliga perspektiv är 11 000 SEK.