Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kvartärgeologi: Globala miljöförändringar i ett geologiskt perspektiv

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Den påverkan vi människor har på jordens ekosystem har aldrig varit så omfattande som idag, och det är tydligt att vi nu även påverkar jordens klimatsystem. På vilka sätt och hur länge har vi påverkat den globala miljön, och hur kan man baserat på geologiska data och modeller skilja denna påverkan från de klimat- och miljöförändringar som alltid har skett och fortfarande sker på grund av naturliga processer? Dessa är några av de viktiga frågor vi utgår ifrån på den här kursen, som utifrån aktuell forskning ger dig ett geologiskt perspektiv på de globala miljöförändringar som präglar vår tid.

Kursen bygger till stor del på en fältbaserad forskningsinsats under flera dagar som ger dig praktisk erfarenhet av mätserier, fältobservationer och geologisk datainsamling med koppling till tidigare och pågående klimat- och miljöförändringar. Data från fältarbetet ligger till grund för en skriftlig arbetsuppgift som du även presenterar muntligt vid ett seminarium. Litteraturstudier, föreläsningar, övningar och gruppdiskussioner ger dig teoretisk fördjupning och breddning inom ämnesområdet.

Kursen fokuserar på klimatstyrande processer och relaterade miljöförändringar under kvartärtiden men ger även ett längre geologiskt perspektiv på dagens globala miljöförändringar. Du får dessutom en introduktion till begreppet geosystemtjänster och en inblick i aktuell forskning kring prognostisering av framtida miljöförändringar och våra möjligheter att påverka utvecklingen till det bättre. Särskild uppmärksamhet ägnas åt träning i att inhämta information från vetenskapliga primärpublikationer samt muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Geologiska institutionen

Besöksadress
Sölvegatan 12, 223 62 Lund

Postadress
Sölvegatan 12, 223 62 Lund

+46 46 222 78 65

http://geologi.lu.se/

Karl Ljung

Studievägledare

karl [dot] ljung [at] geol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet, Engelska B/Engelska 6 samt 90 hp naturvetenskapliga studier. 

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 11 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kvartärgeologi: Globala miljöförändringar i ett geologiskt perspektiv är 38 750 SEK.