Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktisk filosofi: Praktisk filosofi, politik och ekonomi - fortsättningskurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Varför anses demokrati i stora delar av världen vara ett styrelseskick att föredra eller sträva efter framför andra? Är jämlikhet verkligen viktigt? Hur kan man tillämpa filosofi, statsvetenskap och nationalekonomi på konkreta samhällsfrågor som t.ex. klimatet?

Kursen utgör fjärde terminen inom Kandidatprogrammet i praktisk filosofi, politik och ekonomi. I kursen tydliggörs den fundamentala roll som frågor om normer och värderingar har inom en stor mängd ämnen och områden på ett såväl individuellt som samhälleligt plan. Fokus ligger på ökad förståelse av vad som är utmärkande för denna typ av frågor.

Kursen består av följande delkurser:

1. Fördjupad moralfilosofi 7,5 hp

2. Moralfilosofins klassiker 6 hp

3. Modern samhällsfilosofi 6 hp

4. Tvärvetenskaplig tillämpning 10,5 hp

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Filosofiska institutionen

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, 223 62 Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

+46 46 222 75 90

https://www.fil.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Praktisk filosofi: Praktisk filosofi, politik och ekonomi - baskurs (FPPA01); minst 22,5 hp på Statsvetenskap: Grundkurs (STVA14), samt minst två delkurser på Nationalekonomi: Grundkurs (NEKA12), varav en måste vara delkursen i mikroekonomi, eller motsvarande kunskaper.

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Praktisk filosofi: Praktisk filosofi, politik och ekonomi - fortsättningskurs är 55 000 SEK.