Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Business Administration: Re-imagining Money for a Sustainable Future

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Föreställ dig att du har möjligheten att återuppfinna vårt ekonomiska system: Var skulle du börja? Hur skulle du bygga det utifrån de nya ekonomiska teknologierna? Hur skulle du arbeta för att göra det mer främjande för rättvisa och jämlika samhällen? Den globala finanskrisen 2008 markerade början på en intensiv diskussion om konsekvenserna av vårt ekonomiska system och organiseringen av våra samhällen. Koncentrationen av välstånd till de ”en procenten” parallellt med en sparsam policy, höjningen av priser på finansiella tillgångar parallellt med en begränsning av välfärdsstaten, har resulterat i en generell insikt i att det ekonomiska systemet inte har tjänat befolkningen totalt sett.

Diskussionen angående organiseringen av vårt ekonomiska system är dock drivet lika mycket av frustration över det finansiella systemet som av intresse för utvecklingen av nya ekonomiska system. Nya betalningsmetoder (exv Swish eller Apple pay), minskningen av kontanter, uppkomsten av digitala valutor (exv Bitcoin och Ethereum) såväl som lokala valutor (exv Time Dollars, Regiogeld eller övergång till stadsvalutor) och utvecklingen av nya finansiella metoder (exv P2P lån, crowdfunding eller ICOs) breddar vår syn på pengar och våra möjligheter att återuppfinna, omorganisera och återta pengar. Det betyder att den föränderliga naturen av pengar ger upphov till en våg av experiment på nya former av pengar. Dessa experiment ser inte pengar som ett hinder utan ett medel för att konstruera mer hållbara ekonomier, mer motståndskraftiga och rättvisa samhällen. Medan dessa  monetära idéer och verklighetsanknytna ansträngningarn kan verka motsägelsefulla, är pengaforskare, utövare och aktivister överens om att pengar behöver omorganiseras, att detta kan göras nerifrån och upp och att vi verkligen kan få en bild av hur pengar kommer användas i framtiden. Denna kurs vänder sig till studenter som vill utforska idén om att pengar kan omformas.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Företagsekonomiska institutionen

Besöksadress
Tycho Brahes väg 1, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

https://www.ehl.lu.se/organisation/foretagsekonomiska-institutionen

Pernilla Honoré

Studievägledare

pernilla [dot] honore [at] fek [dot] lu [dot] se

Igor Plicanic

Studievägledare

igor [dot] plicanic [at] fek [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt FEKA90 Företagsekonomi: Grundkurs, 30 hp, eller motsvarande

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)21,77
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)1,35

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 10 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Business Administration: Re-imagining Money for a Sustainable Future är 12 500 SEK.