Introduktionsveckorna

Så går det till

Under de internationella studenternas första veckor i Sverige satsar vi lite extra på att introducera dem till livet som student vid Lunds universitet. Du kan därför, om du vill, välja att vara fadder under alla veckorna, inte bara under Arrival day.

Här följer en beskrivning av en del av de aktiviteter som du som fadder behövs till under introduktionsveckorna.

Utflykterna

Under introduktionsveckorna arrangeras uppskattade utflykter till platser runtom i Skåne. Med inhyrda bussar gör vi turer till natur, kultur och även till IKEA. Vi behöver dig som fadder de här utflykterna. Din uppgift är att, tillsammans med andra faddrar, ansvara för studenterna under utflykten och se till att alla har det trevligt.

Rektorns välkomstmottagning 

Rektorns välkomstmottagning “Welcome Reception” arrangeras under högtidliga former under introduktionsveckorna varje termin. I dina uppgifter som fadder under välkomstmottagningen ingår att ställa i ordning och servera dricka och tilltugg till alla studenter samt att plocka i ordning när mottagningen är över. Mottagningen är ett perfekt tillfälle för dig att möta alla internationella studenter och – om du har tur – just de studenter som ingår i din faddergrupp.

Taste of Sweden

Taste of Sweden är en aktivitet där internationella studenter får prova olika svenska rätter, mejeriprodukter och snacks, till exempel köttbullar, rotmos och Djungelvrål. Din uppgift som fadder under denna aktivitet är hjälpa till att ställa i ordning, servera mat, informera studenterna om de olika maträtterna och hjälpa till att plocka i ordning vid stängning.

Treasure Hunt

Treasure Hunt är en skattjakt i Lund där alla faddergrupper deltar i olika utmaningar och samtidigt lär känna kårerna, nationerna och andra studentorganisationer. Det här är ett perfekt tillfälle för medlemmarna i din faddergrupp att lära känna varandra! Kanske kan ni redan i förväg bestämma ett lagnamn och utklädnad och följa upp skattjakten med en grillkväll eller fika. Treasure Hunt arrangeras bara under introduktionsprogrammet i augusti.

Sport's Day

Under Sport’s Day tävlar återigen alla faddergrupper mot varandra och de nya internationella studenterna har möjlighet att prova på olika typer av utomhussporter och lekar. Sports Day arrangeras bara under introduktionsprogrammet i augusti.

Gör din anmälan till att bli internationell fadder

Kontaktinformation

Fadderansvarig Felicia Johansson. Foto.

Fadderansvarig
Felicia Johansson
fadderi [at] er [dot] lu [dot] se

International Desk
Telefon: 046-222 01 00

Besöksadress:
Stora Algatan 4, Lund

Postadress:
International Desk
Box 117
221 00 Lund