Arrival Day

Så går det till

Arrival Day är den officiella välkomstdagen för universitetets nya internationella studenter. Som fadder har du möjlighet att hjälpa till och välkomna de nya studenterna till Lund.

 

Faddrar visa internationella studenter vägen

Arrival Day är den dag då de allra flesta internationella studenterna anländer till Lund eller blir incheckade vid Lunds universitet. För att alla ska få ett varmt välkomnande till lundalivet, arrangerar sektionen Externa relationer vid Lunds universitet en välkomstdag. Till välkomstdagen behöver vi faddrar som kan ställa upp och hjälpa till. Det finns sju olika arbetsuppgifter/stationer som du kan anmäla sig till, och dagen är uppdelad i två arbetspass.

Arrival Day – så går dagen till

Faddrar möter Lunds universitets nya internationella studenter redan på Kastrup och visar hur de ska ta sig till Lund. På Lunds centralstation möts studenterna återigen av faddrar som hälsar studenterna välkomna till deras nya studentstad. Studenterna hämtas sedan av våra inhyrda röda minibussar. Studenterna lämnar sitt bagage i vårt bagagerum för att sedan checkas in vid check-in-disken, hämtar sina studentrumsnycklar hos LU Accommodation, köper biljetter till utflykterna, Welcome Party och kanske en kudde till det nya studentrummet.

Studenterna hämtar sedan ut sitt bagage igen och väntar vid en ”busskylt” med namnet på deras nya boende. Minibussar hämtar studenterna och kör dem till deras svenska hem. På alla dessa olika stationer under Arrival Day behöver vi din hjälp. Som internationell fadder under Arrival Day gör du inte bara en god gärning, du får dessutom träffa en mängd trevliga människor från hela världen och samtidigt ha riktigt, riktigt roligt!

Välj din arbetsuppgift

Du kan välja att anmäla dig till ett pass (8.00-15.00 eller 15.00-21.00) eller att arbeta under hela dagen klockan 8.00-21.00. Alla som anmäler sig och jobbar under Arrival Day bjuds givetvis på mat och fika under dagen och du får garanterat en rolig och minnesvärd dag.

Nedan finner du beskrivningar över de olika arbetsuppgifterna och arbetspass som finns att välja på.

Stationsvärd Kastrup

Du hjälper studenterna med att köpa biljetter och visar dem till rätt tåg.

Stationsvärd Lund

Du tar emot studenterna på Lunds centralstation, visar studenterna till minibussarna och hjälper dem med bagaget.

Förare

Du kör minibuss mellan Lunds station och Arrival Day och senare skjutsar du studenterna till de områden där de ska bo (till exempel Sparta, Ulrikedal). Du behöver inte hitta i Lund, din bussvärd som följer med dig under hela dagen är utrustad med detaljrika kartor, du behöver bara koncentrera dig på körningen.

Bussvärd

Du åker med i en minibuss tillsammans med föraren. Du är utrustad med en mobiltelefon med en walkie-talkie app med vilken du kommunicerar med busschefen som berättar var ni ska och hämta och lämna studenter. Du välkomnar studenterna till Lund och hjälper in och ut ur bussarna med deras bagage.

Bagagerum

Du arbetar i bagagerummet och tar emot och lämnar ut studenternas bagage.

Check-in

Du är stationerad på Arrival Day vid incheckningsdisken. Där ber du att få se studentens Letter of Acceptance och id/pass och checkar in studenterna vid Lunds universitet. Du delar ut ett Välkomstpaket samt ett personligt kuvert. Personal från Lunds universitet finns alltid på plats om det skulle uppstå några problem vid incheckningen.

Husvärd

Du hjälper de internationella studenterna att hitta rätt bland de olika tjänsterna tillgängliga på Arrival Day, svarar på frågor och ser till att studenterna väntar vid rätt busskylt och kommer på rätt buss.

Låter det här bra? Vill du engagera dig?

Gör din anmälan till att bli internationell fadder

Kontaktinformation

Fadderansvarig Felicia Johansson. Foto.

Fadderansvarig
Felicia Johansson
fadderi [at] er [dot] lu [dot] se

International Desk
Telefon: 046-222 01 00

Besöksadress:
Stora Algatan 4, Lund

Postadress:
International Desk
Box 117
221 00 Lund