Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Naturvård

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

BIOC05

Kursen riktar sig till dig som vill arbeta med naturvårdsproblem inom en kommun eller på en Länsstyrelse.

Kursen fokuserar på ekologens uppgifter/kontaktytor i samhället vad gäller naturvård. Hur och av vilka sköts den svenska skogen och hur kan man som ekolog påverka skötseln? Hur har kulturlandskapet utvecklats och hur sköter man i dag ett konventionellt respektive ekologiskt jordbruk, är frågor som tas upp under kursen. Kommunerna har planmonopol dvs de har till uppgift att planera markanvändningen inom kommunen; var ska det byggas bostäder, var ska det finnas fritidsområden, hur ska vattnet i kommunen användas. Under kursen studeras hur olika kommuner sköter sina uppgifter. Att bilda naturreservat är ett viktigt sätt att undandra mark från markägarens rätt att enligt lagarna använda sin mark för produktion av olika slag, och vi studerar hur man bildar naturreservat och vi undersöker skötselplaner.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Biologiska institutionen, studievägledare

Lotta Persmark

Telefon: +46 46 222 37 28

E-post: lotta [dot] persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 90 hp naturvetenskapliga studier inkluderande kunskaper motsvarande BIOC02 Ekologi, 15 hp. Svenska 3/B.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

4 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Naturvård är 42 500 SEK.